BUFFET RAMADHAN: RESTORAN REBUNG
‘BAZAAR RAMADHAN DI RESTORAN REBUNG CHEF ISMAIL’
Tinggal lagi 10 hari kita akan menyambut bulan mulia iaitu
Bulan Ramadhan. Pastinya pelbagai menu-menu masakan dah terencana oleh ibu-ibu
di dapur. Pilihan Buffet Ramadhan Along
Murni (AM) kali ini adalah di Restoran
Rebung.
Restoran Rebung
cukup sinonim dengan masakan tradisional Dapur Melayu di samping resipinya
diilhamkan oleh pemilik restoran iaitu Selebriti
Chef Malaysia Dato’ Chef Haji Ismail Ahmad. Bagi tahun 2018, tema Restoran
Rebung adalah berkonsepkan ‘Bazaar
Ramadhan di Restoran Rebung Chef Ismail’.
Lokasi Restoran Rebung terletak di atas bangunan parkir
bertingkat Bukit Aman, No 1 Jalan Tanglin, Taman Botani Perdana, Kuala Lumpur.
Ia mampu memuatkan hampir 500 pengunjung untuk satu-satu masa. Ia dibahagikan
kepada dua kawasan iaitu kawasan berhawa dingin dan kawasan terbuka berkipas.
Terdapat 4 jenis ruang makan khas (private room).
Green Room
|
Mampu memuatkan 120 tetamu
|
Red Room
|
Mampu memuatkan 80 tetamu
|
Blue Room
|
Mampu memuatkan 20 tetamu
|
Orange Room
|
Mampu memuatkan 8 tetamu
|
Stage Area
|
Mampu memuatkan 130 tetamu
|
AM sangat kagum dengan cogan kata Restoran Rebung yang
berpegang teguh pada 'Rezeki Itu Milik Semua’. Hal ini kerana pada setiap hari
Jumaat Restoran Rebung akan menerima kunjungan Anak-anak Nur Salam Chow Kit
(seramai 20 orang untuk satu-satu masa) untuk makan tengahari di sini. Satu
usaha yang buat AM rasa begitu kagum dan semoga rezeki diperluaskan kerana
membantu golongan asnaf dan anak-anak yatim.
Yang paling menarik minat AM adalah, Restoran Rebung masih
mengekalkan harga bagi Buffet Ramadhan iaitu RM 79.50 nett (dewasa) dan RM
53.00 nett untuk kanak-kanak yang berumur antara 5 hingga ke 11 tahun. Buffet
Ramadhan di Restoran Rebung mempunyai lebih dari 80 jenis hidangan bermula dari
pembuka selera hinggalah ke pencuci mulut. 99% rempah ratus yang segar
digunakan dalam setiap masakan.
Antara hidangan utama yang dihidangkan bermula dari nasi
adalah nasi putih, nasi ulam, nasi tomato, nasi minyak, nasi beriani dan nasi
hujan panas. Untuk lauk pauk pula ada daging salai masak lemak cili padi, ikan
pari masak asam pedas, ikan patin masak tempoyak, masak lemak rebung dan perut,
ayam percik, sambal-sambal dan aneka jenis masakan tradisional melayu.
daging rendang |
aneka sambal & nasi lemak |
gulai daging kawah |
siput sedut masak lemak cili padi |
ayam masak kurma |
ikan pari masak asam pedas |
ikan patin masak tempoyak |
daging masak sambal lada |
gulai ayam |
daging salai masak lemak |
aneka ulam ulaman |
staff tekun menebar roti |
char koay teow |
murtabak |
bubur lambuk |
laksa dan pasembor |
mee goreng mamak |
menghidangkan aneka sup |
ikan bakar |
Kuih tradisonal seperti Seri Muka, Karipap,
apam berlauk, sagu gula Melaka, dodol cair, pulut kacau, aneka jenis bubur juga
tidak dilupakan dan menjadi pilihan sebagai hidangan penutup Buffet Ramadhan.
pengat pisang, bubur cha cha, bubur kacang |
roti jala dibentuk |
roti jala |
buah melaka |
tepung pelita |
aneka jenis kuih tradisional |
wajik |
Pada setiap hari di Bulan Ramadhan 2018, Restoran Rebung
juga menyediakan lagu-lagu irama ghazal secara live oleh Kumpulan Ghazal yang
diundang khas.
Restoran Rebung telah sedia membuka tempahan berbuka puasa.
Pakej Buffet Ramadhan Restoran Rebung akan berlangsung bermula 18 Mei 2018
hingga 13 Jun 2018.
Untuk tempahan boleh hubungi 03-2276 3535.
KATA ALONG MURNI
RESTORAN REBUNG MENJADI PILIHAN AM
KERANA KEPELBAGAIAN MENU
DENGAN HARGA YANG BERPATUTAN
DI SAMPING KONSEP BERNIAGA SAMBIL BERAMAL
YANG
DIKETENGAHKAN.
MOGA RESTORAN REBUNG DIPERLUASKAN REZEKI
DAN MEMBERI MANAFAAT
PADA SEMUA.
DAN YANG PALING PENTING, JANGAN MEMBAZIR YA!!
MAKAN PUN KENA
BERINGAT JUGA.
0 Comments