Tuesday, 5 September 2017

MAJLIS KAHWIN ADIK : KOLEKSI 'LANAFIRA' JADI PILIHAN AM


November 2017 semakin tiba.. maka sibuklah kami adik beradik perempuan nak mencari pakaian sedondon bagi meraikan majlis perkahwinan adik lelaki Along Murni (AM).Yang angah baru lepas bersalin pun nak juga tampil sedondon. Yang lagi dua adik AM, si anak dara apatah lagi memang sibuk nak melaram gak. Punyalah godek punya godek kat Mr.Google bagi mencari kesesuaian warna, material dan pakaian yang sesuai.. Tadaaaaaa... akhirnya ketemu jua selepas 1 jam mencari. Koleksi LANAFIRA jadi pilihan kami. Nak tau sebabnya??? Jommm.. AM teruja nak share d sini..

LANAFIRA - Trendy, Mengikut Kemampuan dan Berkualiti
AM suka pada tema & konsep yang cuba diketengahkan bagi setiap koleksi LANAFIRA. Setiap koleksi-koleksinya mempunyai design yang menarik dan harga yang berpatutan. LANAFIRA mempunyai 3 koleksi jenis pakaian iaitu KEBAYA, LONG DRESS dan PEPLUM MODEN. Malahan hasil keluaran yang begitu berkualiti dapat dilihat dari 3 koleksi ini.

KEBAYA
• Alana Kebaya - Pakaian kebaya muslimah yang terdapat dalam pelbagai warna dan harga yang berpatutan. Dengan pemotongan moden, rok panjang duyung dan 2 warna warna yang berbeza, LANAFIRA masih mengekalkan reka bentuk tradisional dan sesuai dengan semua majlis.

Ciri-ciri Khas:
  • Pendek Kebaya Moden
  • V-Neckline
  • Dua keping kebaya
  • Tidak terikat
  • Opaque
  • Lengan mesra Wudhu 'dengan zip tersembunyi
  • Sesuai untuk yang masih menyusukan anak kerana mempunyai zip tersembunyi
  • Pemotongan Mermaid
  • Model memakai saiz M
  • Bahan: Kapas Berkualiti Tinggi Jepun
  • Terdapat dalam saiz dari S hingga XL 
  • Lengan panjang dengan pengancing zip ( mesra wuduk)

Antara koleksi-koleksi Alana Kebaya Adalah :




LONG DRESS
• Sara Long Dress -  direka bentuk untuk memberi keselesaan di samping menampilkan ciri-ciri muslimah. Ia mengekalkan potongan berbentuk A dan pemakai pasti akan jatuh cinta dengan setiap butiran yang ada pada Sara Long Dress. Dibuat dari krep krep lembut Korea, kain yang menampilkan ciri-ciri keselesaan, nyaman dan memudahkan pergerakan. Apabila dipadankan dengan selendang dan tumit tinggi untuk tampil lebih elegan. Memang woww kan???

Ciri-ciri Khas:

  • Jubah Moden / Pakaian Panjang
  • Garis leher bulat
  • Tidak terikat
  • Opaque
  • Potong berbentuk dan longgar
  • Lengan mesra Wudhu dengan zipper emas eksklusif
  • Sesuai bagi yang masih menyusukan anak / eksklusif
  • Model memakai saiz S
  • Bahan: Korea Heavy Moss Crepe
  • Terdapat dalam saiz dari S hingga XXL 
Antara koleksi-koleksi Sara Long Dress adalah :






PEPLUM MODERN
Sofea Modern Perplum - Sentiasa pergi ke acara tetapi kehabisan pakaian untuk dipakai? Keselesaan, gaya dan reka bentuk yang tampak kemas dan elegan untuk dipakai mana-mana majlis menjadi ciri keutamaan bagi konsep Sofea Modern Peplum.

Ciri-ciri Khas:

  • Peplum moden
  • Dua set
  • Leher bulat
  • Lengan panjang dengan pengancing zip (wudu mesra)
  • Belakang zip belakang
  • Peplum berlengan kiri dan kanan
  • Tidak terikat
  • Opaque
  • Rok memotong Mermaid dengan jumlah tambahan di bahagian belakang
  • Bahan: Kapas Berkualiti Tinggi Jepun
  • Model memakai saiz M
  • Terdapat dalam saiz dari S hingga XL 

 Antara koleksi-koleksi Peplum Moden adalah :






Masa untuk tampil bergaya, elegan dan penuh fesyen ke majlis perkahwinan adik. Walaaa..
Tidak salah kan mengenakan pakaian yang cantik tapi yang penting ianya tidak terlalu overdressed. Kang ada yang tetiba naik jadi raja sehari kan?? hahahhaa..

Jengah-jengah juga E-book 99 untuk ketahui TIPS FESYEN TERKINI

Nak tengok lagi koleksi yang terkini dari LANAFIRA boleh sama-sama terjah 

SELAMAT PENGANTIN BARU BUAT ADIK AM 'ALANG'..
 PADA ADIK BERADIK, SEDARA MARA YANG NAK TAMPIL SEDONDON 
DAN YANG MASIH MENYUSUKAN ANAK, 
AM SARANKAN KORANG SEMUA TENGOK SEMUA KOLEKSI LANAFIRA INI.. 
PILIHAN TERBAIK UNTUK SEMUA PEMBACA AM..  

No comments: