Thursday, 12 April 2018

SNICKERS OATS : MENU TERBAIK BAGI SAHUR DAN DI WAKTU KECEMASAN


SNICKERS OATS : MENU TERBAIK BAGI SAHUR 
DAN DI WAKTU KECEMASAN

Tidak lama lagi kita bakal menyambut Ramadhan al Mubarak. Bersediakah kita menghadapi cabaran di Bulan Ramadhan tanpa menjejaskan rutin seharian?

Bulan yang besar dan penuh keberkatan serta banyak kelebihannya haruslah disambut dengan penuh perasaan ta’zim (membesarkan) dan mengalu-alukannya. Bulan Ramadhan adalah bulan yang terlalu banyak kelebihannya. Di dalamnya terdapatnya malam lailatul Qadar iaitu malam kemuliaan yang lebih baik dari 1000 bulan. Pada bulan tersebut Allah membuka pintu syurga, menutup pintu neraka dan mengikat syaitan-syaitan untuk memberi peluang kepada manusia membersihkan diri mereka sebersih-bersihnya. Amal-amal ibadah dan kebajikan digandakan Allah di mana yang sunat diberi pahala wajib/fardhu dan yang fardhu menyamai 70 fardhu di bulan-bulan yang lain.Bagi Along Murni (AM) persediaan AM adalah sama seperti tahun lepas. Cuma kali ini, AM lebih bersedia dan kena kekalkan stamina dalam bertugas meskipun di Bulan Ramadhan. AM dah merancang untuk merancang untuk bersahur bersama SNICKERS OAT dan buah Kurma bagi memberi bekalan tenaga di siang hari. Nak tau camna AM buat menu sahur AM? AM akan kisarkan SNICKERS OATS bersama dengan buah Kurma dan susu segar. Memang sedap ooo.. dan boleh mencuba menu sahur yang AM sarankan ini.. Kalau agak-agak terlajak dan kurang masa senang je.. Makan sahaja SNICKERS OATS bersama segelas susu!! Janji ada tenaga dan stamina untuk bertahan..AM juga tidak lupa untuk membawa bekalan SNICKERS OATS jika terpaksa berbuka di dalam kereta disebabkan kesesakan lalulintas. Memang terbaik kan??!! Bersahur dan berbuka bersama SNICKERS OATS..

SNICKERS Oats kini padat dengan oat dan digabungkan dengan rasa coklat mewah, karamel dan kacang yang amat dikenali penggemar SNICKERS seperti AM. Ia juga merupakan snek yang sangat sesuai untuk pengguna yang berasa lapar apabila menjalani rutin harian yang panjang – sama ada di tempat kerja, mengejar tarikh akhir untuk menghantar tugasan di universiti atau apabila sedang dalam perjalanan ke destinasi seterusnya.

MAJLIS PELANCARAN SNICKERS OATS

Yee Pek Kuan, Category Business Unit Director of Mars Developing Asia (left) and
Puneet Mishra, Market Director of Malaysia, Singapore and Thailand


Dari sekarang hingga 1 April 2018, SNICKERS Oats juga menawarkan hadiah-hadiah bernilai berjumlah lebih RM10,000 melalui peraduan dalam talian ‘Snickers Oats Longest Hunger Story’. Peminat yang berasa lapar boleh menyertai peraduan ini dengan berkongsi pengalaman bagaimana SNICKERS Oats membantu mereka bertahan apabila perlu menunggu lama mengikut tema-tema mingguan. Mereka juga boleh memuat naik kisah mereka melalui Facebook Live atau video Instagram dengan menaip #SnickersOatsHungerStoryMY.

Untuk maklumat lanjut mengenai SNICKERS Oats dan peraduan dalam talian:

Halaman Facebook Rasmi             : https://www.facebook.com/SnickersMalaysia/KATA ALONG MURNI:

JOMM BERSAHUR DAN BERBUKA PUASA BERSAMA SNICKERS OATS. 
PENUH KHASIAT, MEMBERI TENAGA DAN KETAHANAN 
SEPANJANG HARI BERPUASA. 
SELAMAT MENYAMBUT BULAN RAMADHAN DAN 
SEMOGA SEGALA AMALAN 
DAN USAHA KITA MENDAPAT KEBERKATAN HENDAKNYA! 
INSYAALLAH..

3 comments:

Dunia Zumal said...

Zumal dah cuba Sneakers Oats ni, memang sangat sedaap dan memang kenyang laa...

Faries said...
This comment has been removed by the author.
Faries said...

Wah keluaran baru snickers. Nanti nak try. Memang peminat tegar snickers =D