RESTORAN JUST SEAFOOD : SAJIAN CITARASA
TERKINI
RESTORAN MAKANAN LAUT
PENUH RASA, ADA STAIL DAN VARIASI MENU.
Mesti ramai yang sangat menggemari makanan laut yang
terdiri daripada Ketam, udang, sotong, kerang dan kupang. Along Murni (AM) juga
tidak terkecuali. Kali ini AM menjengah Restoran Just Seafood yang menawarkan
sajian masakan laut seperti shellout. Cuma yang menjadi perbezaan adalah
Restoran Just Seafood memberikan
citarasa terkini dengan menggabungkan makanan laut dengan pelbagai jenis kuah.
Restoran dua tingkat ini mampu memuatkan 80 hingga 100
pelanggan pada satu-satu masa. Bagi pelanggan yang ingin mengadakan parti atau
jamuan tertutup, Restoran Just Seafood turut menyediakan ruang di tingkat atas
yang mampu memuatkan kira-kira 50 pelanggan.
Just Seafood mengutamakan aspek kebersihan dan
menggunakan bahan yang HALAL bagi menarik lebih ramai pengunjung Melayu yang
gemarkan konsep shell out.
Bagi memberi kelainan, Restoran Just Seafood mengimport
ketam dari Indonesia dan kupang (Chile), selain tiram (Amerika Syarikat) untuk
memastikan kualiti bahan masakan terjamin.
Antara menu yang sempat AM nikmati dan rasai di Just
Seafood ialah :
NASI LEMAK CAJUN
Gabungan Makanan Laut bersama dengan Nasi Lemak pastinya
menarik dan membuka selera untuk mencuba. Bau Nasi Lemak yang harum dengan
kepekatan Cajun Sos membuatkan AM teruja untuk mencuba setiap hidangan di depan
mata. WAhhhh!! Memang sedap dan brsuap-suap AM makan tanpa melihat kiri kanan.
Ditambah dengan kemanisan dan kesegaran makanan laut membuatkan AM terbuai-buai
menikmatinya!! AM memang sangat sarankan para peminat makanan laut untuk
mencuba Menu Nasi Lemak Cajun ini.
CREAMY DURIAN
SAUCE SEAFOOD
Creamy Durian Sauce Seafood – Just Seafood baru saja
memperkenalkan sos berperisa durian terbaru daripada Just Seafood pada 15 April 2018 yang lepas. Mulanya AM merasa pelik bila memikirkan durian
digabungkan dan dimakan bersama makanan laut. Sesuatu yang tak pernah dibuat
orang dan membuatkan AM teruja untuk mencuba kreativiti dari segi makanan laut ini. Hakikatnya rasa Creamy Durian Sauce Seafood
sememangnya sedap dan kombinasi antara seafood dan durian adalah seimbang. Dengan tambahan 'sweet bun' yang sedap buat AM mencicah kuah sosnya yang creamy tue!!
sweet bun |
Mr. Terence Ham yang merupakan pengurus Restoran Just
Seafood memaklumkan yang ilham gabungan
durian dan makanan laut datang dari fenomena ‘kegilaan’ masyarakat Malaysia
terhadap durian. Ternyata usaha dan kreativiti yang ditonjolkan bersama dengan
chef-chef yang lain ternyata mendapat sambutan dari masyarakat setempat. Walaupun
baru saja beroperasi, restoran ini sudah mempunyai pelanggan tetap.
Sekurang-kurangnya seminggu sekali, orang atau kumpulan
yang sama, pasti berkunjung ke restoran ini, terutama tetamu asing dari Amerika
Syarikat, Perancis dan Itali. "Selain menggemari makanan laut, mereka tertarik
dengan tiram hidup yang kami sajikan. Apabila bersembang, mereka memberitahu,
sukar memperoleh tiram segar di kawasan Lembah Klang. Namun, apabila berkunjung
ke sini, kami mampu memenuhi selera mereka, seolah-olah berada di negara
sendiri," kata Terence.
Lokasi:
A-9-G, Sunway Giza Mall, Jalan PJU 5/14,
Dataran Sunway, Kota Damansara,
Petaling Jaya,
Selangor.
Waktu operasi:
Setiap hari, jam 12 tengahari hingga 12 tengah malam.
KATA ALONG MURNI:
Sebagai peminat
tegar makanan laut,
AM sangat sarankan untuk datang merasai dan
menikmati
setiap hidangan yang disajikan
di RESTORAN JUST SEAFOOD.
Memang berbaloi untuk
mencuba!!
Jomm reramai bawa ahli keluarga dan rakan-rakan
ke RESTORAN JUST
SEAFOOD!!! walaaa!!
0 Comments