Friday, 28 September 2018

EXPEDIA : PERCUTIAN LEBIH FLEKSIBILITI DAN MENJIMATKAN


EXPEDIA : PERCUTIAN LEBIH FLEKSIBILITI DAN MENJIMATKAN
‘EXPEDIA ADD-ON ADVANTAGE’



Lagi dua bulan kita akan menganjak ke tahun 2019. Pasti ramai dah mula merancang percutian hujung tahun dan tengok promosi yang terkini serta menarik untuk bersama keluarga kan?? 

Pada 24 Sepetember 2018, AlongMurni (AM) berkesempatan untuk hadir bersama ke Pelancaran ‘EXPEDIA ADD-ON ADVANTAGE’ yang bertempat di Ruyi & Lyn, Bangsar Shopping Centre. Semua pasti sedia maklum yang EXPEDIA menawarkan pelbagai pilihan hotel, aktiviti dan perkhidmatan pelancongan atas talian dengan kadar yang menarik. 



Terdapat beratus-ratus ribu pilihan hotel di seluruh dunia dan pilihan inventori penerbangan yang komprehensif tersedia di EXPEDIA. AM boleh menempah semua yang diperlukan untuk bercuti samada bilik mengikut bajet perbelanjaan AM, aktiviti yang menarik dan perkhidmatan perjalanan yang teratur dan lengkap.

AM sangat teruja dengan pelancaran ‘EXPEDIA ADD-ON ADVANTAGE’ baru-baru ini kerana AM dapat mencari nilai dan kemudahan serta diberi kebebasan untuk menempah penerbangan atau pakej terlebih dahulu pada harga pilihan AM sebelum menambah tempahan hotel dengan diskaun sehingga 58 % sehingga hari perjalanan AM bermula.

“Tumpuan kami adalah untuk memudahkan, memberi lebih diakses dan menyeronokkan untuk orang menyelidik dan menempah pengembaraan dengan pengalaman lancar pada mana-mana peranti. Pelancaran ‘EXPEDIA ADD-ON ADVANTAGE’ hari ini adalah satu lagi contoh bagaimana kami meletakkan pandangan yang kami kumpulkan dari pengguna, pembekal dan rakan kongsi industri kami untuk bekerja dengan memperbaiki pengalaman tempahan perjalanan. Pelancong kami tidak perlu lagi melawat beberapa laman web apabila mereka tahu bahawa mereka mendapat akses kepada diskaun yang terjamin pada penginapan semata-mata dari tempahan penerbangan atau pakej. Lebih baik lagi, ia menimbulkan tekanan perancangan dan membayar segala-galanya di depan, yang merupakan sesuatu yang sangat menarik bagi pelancong Malaysia kami,” kata Lavinia Rajaram, Ketua Serantau Komunikasi Asia, Expedia.
MS LAVINIA RAJARAM, KETUA SERANTAU KOMUNIKASI ASIA EXPEDIA

Berikut adalah 4 langkah mudah ‘EXPEDIA ADD-ON ADVANTAGE’ :

Langkah 1
Lawati Expedia.com.my atau muat turun aplikasi Expedia untuk mencari penerbangan atau pakej

Langkah 2
Setelah menempah penerbangan  dan memasukan maklumat tempahan tersebut, diskaun hotel dibuka dengan ‘EXPEDIA ADD-ON ADVANTAGE’

Langkah 3
Tanpa tekanan untuk mengejar masa bagi menempah hotel, kita boleh kembali pada bila-bila masa sehingga hari penerbangan untuk menempah penginapan tanpa had, ke mana-mana destinasi.

Langkah  4
Merancang, memilih dan tempah seberapa banyak hotel yang kita mahukan sehingga tarikh penerbangan untuk menikmati penjimatan sehingga 58% dengan ‘EXPEDIA ADD-ON ADVANTAGE’.

Untuk maklumat lanjut mengenai cara menempah dan nikmati nilai terhebat ‘EXPEDIA ADD-ON ADVANTAGE’ , boleh lawati : https://www.expedia.com.my/addon





KATA ALONG MURNI

TAWARAN ‘EXPEDIA ADD-ON ADVANTAGE’ MEMANG MENARIK 
DI SAMPING LEBIH FLEKSIBILITI DAN MENJIMATKAN 
WANG PERBELANJAAN UNTUK PERCUTIAN. 
EXPEDIA MENYEDIAKAN PILIHAN DENGAN PENNJIMATAN YANG BESAR 
DAN MENJADIKAN PERCUTIAN JADI LEBIH MUDAH DAN TERATUR. 
JOMM BERSAMA AM KITA TEROKAI DAN MULAKAN PENGEMBARAAN MENJELAJAH TEMPAT-TEMPAT YANG MENARIK DI DUNIA. 
YEAZZA!! SEGALANYA JADI MUDAH, TERATUR DN MENJIMATKAN DENGAN EXPEDIA.


19 comments:

luqman zakaria said...

bestnya sebab dapat tempah bilik dengan harga yang mengikut bajet kita. barulah jimat macam nih. nak bercuti pon senang hati. haah

Amanda Suria said...

Suka tempah bilik kat expedia..harga bokeh tahan murah..tahun depan nak start travel semula so mmg akan check kat expedia je..senang

qaseh dalia said...

Semalam baru booo hotel tapi tak terfikir lak guna expedia .. Next time boeh survey expedia lak

zaza iman said...

Expedia ni baru lagi ya.. Sebelum ni tak pernah dengar.. Lain kali kalau pergi bercuti boleh la pula try servis dari expedia ni

Qeela Aini said...

selalu jugak dgr yang expedia ni best jugak untuk buat tempahan kan..nnt nk try lah tengok mcm okay jee tu kan hehe..

Ririey Zaries said...

baru je balik from short trip dengan member hari tu. sebab last minute plan, tak teringat nak book dengan expedia, kitorg pakai booking.com, reminder to myself, next time nak planning holiday EXPEDIA la! ^^

Cik Min said...

Memang menarik expedia ni..yang penting harga nya yang murah jadi senang la kita nak planning untuk bercuti

Sherry Go Sharing said...

wow nice to go travel and holiday. Can start planning now, the yellow luggage bag is very attractive.

Faries said...

First time tahu pasal expedia ni. Menarik jugak pakej add on yg di offer.Nk guna lh skng sbb nk travel nov nnti . Thanks for sharing am

Hanny Abdullah said...

Blom pernah cuba xpedia ni. Bagus gak ekk, boleh tempah bilik gan harga berpatutan. Nanti nak travel bolehlah sis cuba

Mrs Liez said...

waaaa..mmg best dapat g bercuti kan.. sesekali releaser tension.. xpedia memamg suka offer harga yang berpatutan..kena rajin survey dan banding harga..skrg ada add on lagi..mmg bagus la

idayu nim said...

Bagus ada xpedia ni. Xda lah rasa terbeban bila fikir pasal nk bercuti. Semuanya masih dalam bajet

Dunia Farisya said...

expedia ni one of amni punya feberet.hehe.harga2 hotel yang ditawarkan pun mmg murah dan berbaloi2.

Mawardi Yunus said...

Tak pernah lagi guna service expedia ni kalau nak travel. Nanti kalau nak pergi mana2 tengok la apa lagi yang dia ada. Nampak macam best.

Zayani Zulkiffli said...

Tak pernah lagi pakai Expedia sebelum ni walaupun selalu baca pasal dia. Alang-alang nanti nak travel, boleh la cuba.

Ibu Syurga said...

Ibu belum berkesempatan tempah tiket flight guna expedia, pernah try try banding harga tapi nampak harga tak lah murah mana. sebab tu tak jadi

alia farhan Said said...

Xpernah lagi guna expedia..nanti boleh riki2 sini harga mcm mana plak kan...best sbb boleh tmpah tiket flight skli kan

Mama Hakim said...

Rasanya fungsi aps ni tak jauh beza dengan trivago kan. sama sama pesaing dalam bidang tempahan hotel online

Aeinna Musa said...

singgah BW #69.