Friday, 26 October 2018

APLIKASI CANNIS AKAN MENJADI BINTANG PILIHAN HEBAT DI NASDAQ, AMERIKA SYARIKAT


APLIKASI CANNIS AKAN MENJADI BINTANG PILIHAN HEBAT
 DI NASDAQ, AMERIKA SYARIKAT


Pada cuti hujung minggu yang lalu, AlongMurni (AM) sempat singgah di KLCC Convention Centre untuk menghadiri persidangan “The Upcoming Greatest Star in Nasdaq”. Mesti pembaca semua masih ingat tentang perkongsian blog AM terdahulu tentang Aplikasi Cannis iaitu platform  7 dalam 1 kan??


Sejak awal tahun 2018, Cannis terus melabur dalam industri yang disukai ramai iaitu teknologi, filem, kecantikan, ubat-ubatan preventif, teknologi terkini dalam pertanian dan sebagainya. Dengan kerjasama dengan rakan strategik mereka, Cannis telah memperluaskan pasaran mereka dengan pesatnya di banyak negara Asia Tenggara dan dijangka akan tersenarai di Nasdaq tidak lama lagi. Memang hebat kan??

Cannis adalah aplikasi bersepadu pertama di dunia yang menyediakan kita sebagai pengguna dengan pelbagai fungsi aplikasi App ini ini melalui penyiaran langsung, e-dagang,  diskaun membeli belah, rangkaian sosial, video pendek, permainan dan pembayaran, dan sememangnya semuanya boleh didapati di Cannis App.



Aplikasi mudah alih Cannis telah membentuk trend aplikasi baru yang berjaya mengumpul 100 ribu pengguna dalam masa kurang dari dua bulan. Wahhh!! Semestinya, Cannis bakal menjadi bintang terhebat di Nasdaq, Amerika Syarikat.

Suku ketiga tahun 2018 telah menjadi musim yang paling menguntungkan untuk 'App Store' dimana jumlah muat turun aplikasi yang komprehensif pada musim tersebut di App Store dan Google Play telah melebihi 29 bilion, kenaikan 10% berbanding terdahulu. Walaupun perbelanjaan pengguna global telah mencapai hampir 20 bilion dolar AS, kenaikan 20% berbanding dengan musim yang sama pada masa lalu, kedua-duanya mencipta rekod sejarah baru.



Melalui analisis didapati peningkatan dalam kategori aplikasi dibawah muat turun, permainan, hiburan dan aplikasi penyiaran video telah menjadi antara jenis aplikasi  yang paling banyak dimuat turun. Prestasi yang mengalakkan dari dua jenis Aplikasi yang sama memerlukan kandungan kreatif  bagi memenuhi permintaan pasaran. Pada keseluruhannya, suku ketiga tahun 2018, App Store dan Google Play kedua-duanya mempunyai sejarah muat turun yang lebih tinggi dalam perbelanjaan pengguna. Ini menunjukkan trend pasaran App, yang terus meningkat bergantung kepada populariti penggunaan telefon pintar, menyediakan pembelanjaan tanpa henti dan potensi pembangunan yang besar.

App Cannis bukan sahaja menggabungkan fungsi inovatif setiap bulan tetapi juga melabur dana besar secara selektif di industri tren luar talian, dengan  jangkaan menyambung aliran perbelanjaan keseluruhan pengguna luar talian dengan pangkalan data dalam talian, untuk memulakan membina model O2O, mengadakan promosi pemasaran terdahulu, pembekal ahli dalam talian dan luar talian dengan cekap, dan perkhidmatan penghantaran barangan 'back-end' menjadi lebih lancar.


Ketua Pegawai Operasi Cannis, Encik Mohammad Mustaqim Bin Abdullah menegaskan bahawa platform itu secara aktif akan menjalankan susun atur yang komprehensif untuk perkhidmatan dalam talian dan luar talian, supaya gedung yang sedia ada tidak lagi dibatasi oleh saiz atau sekatan serantau ruang. Melalui mod Cannis e-commerce dan  keutamaan belanja, maklumat pedagang boleh diperolehi dengan kos terendah ke pasaran sasaran yang tepat, oleh itu memaksimumkan keberkesanan pengiklanan.


Majlis gilang gemilang turut dimulai dengan paluan kompang dan AM sempat juga bergambar dengan adik-adik comel ini. Sebelum acara bermula, AM sempat bergambar juga dengan duyung yang cantik nie.. Hehehehe..


Untuk mendapatkan maklumat lanjut tentang Aplikasi Cannis ini, pembaca semua boleh layari http://cannis.app.

KATA ALONG MURNI

AM SANGAT MENYOKONG APLIKASI SEUMPAMA INI.
APLIKASI CANNIS INI MENDEKATKAN PENGGUNA DENGAN
PRODUK PILIHAN SEMUDAH ABC HANYA MENGGUNAKAN TELEFON PINTAR. 
BAGI AM STRATEGI PEMASARAN DAN PENGIKLANAN YANG DIGUNAKAN
OLEH APLIKASI CANNIS INI LEBIH MENDEKATKAN PENGGUNA DENGAN PEMBELI DI SAMPING MENGIKUT TREND DAN PERKEMBANGAN SEMASA.
TIDAK MUSTAHIL APLIKASI CANNIS INI MENJADI PILIHAN HAMPIR KEBANYAKAN PENGGUNA TELEFON PINTAR TANPA MENGIRA PERINGKAT USIA.

24 comments:

ejulz said...

wahhh. terbaek.. tapi ejulz masih tak tau fungsi app cannis ni. hehe. app shopping online ker? hehe

Wan Zawawi said...

Terbaik la, Tahniah Cannis

Muhammad Hasif Mohd Jelani said...

wahh hebat betul Cannis ni! Sebenarnya saya tak tahu sangat pasal apps ni sampailah nampak ramai kawan share di social media. Nampak memang bagus betul apps nya. Tahniah, Cannis!

Cik Tie said...

Wahhh !! Tahniah Cannis. Satu pencapaian yang cukup membanggakan. Siapa sangka dalam masa yang singkat ia bakal mencipta sejarah tersendiri - bersinar di Nasdaq, Amerika Syarikat pula selepas ini. Memang mengagumkan

Qeela Aini said...

waa congrats to Cannis! memang terbaikk! masa first event diorang dapat jugak join tengok tapi yang kalini tak dpt nk join pulak ada hal lain. Nampak meriah betul mcm last time, dengan berita pencapaian yg lebih baik, nicee!

adianiez AIDA said...

benda bagus gini wajib la capai tahap international.
apps yg 7 in 1. ohsem!
all in one. games. social media. shopping. what else yg kita nak cari bila apps ni ada semua, kan.
bagus. need to godek more pasal cannis ni.

sya mimie said...

Ramai yang bercerita tentang apps Cannis ni. Tapi kita tak try lagi godek godek lebih mendalam. Nampak menarik.
Lagi lagi gabungan 7dalam1 kan.

Nina Mirza said...

Wahh... Tahniah Cannis! Mula nya tak tahu menahu pun, pas baca baru tahu betapa. Hebat nya Cannis dah tahap international gitu. Cayalah

Nadia Johari said...

tahniah cannis sebab tersenarai dalam nasdiq. Mulanya fikir apa cannis ni, rupanya apps yanga da 7 dalam 1..bgus..nad dh install, nak tau je fungsinya macm mana

Maha Mahu said...

Good luck untuk Cannis kerana menjadi syarikat Malaysia di Nasdaq memang terbaik lah dan kita dah muat turun aplikasi ini memang seronok menggunakannya hehehehe tunggu tahun depan nya event lak...

Fadzi Razak said...

Bagus betul company ni sampai akan tersenarai dalam nasdaq. Tahniah. Rasa macam baru baca pasal cannis hari tu.

Nur afiqah said...

Owh baru tahu sebabn kenapa cannis tersenarai dalam nasdaq.Tahniah cannis.Bagus lah 1 aplikasi tapi macam-macam boleh buat.Memang aplikasi sebegini memudahkan pengguna

Mimi Azirah said...

Tahniah Cannis sebab tersenarai dalam Nasdaq. Satu aplikasi yang bagus untuk kita semua download sebab ia merangkumi semua aktiviti jual beli.. Nak shopping boleh nak jana income pun boleh

Bella Jamal said...

Hebat la Cannis semakin dikenali. Memang mudah aps ni sebab all in one. Tak payah donload 7 aps yg lain. Sangat mudah dan henpon pun tak bnyak aps itu ini. Niceee.

fuzy sweetsour said...

tahniah cannis, aplikasi 7 dalam 1 yang hebat. Rasa bangga kan sebab aplikasi cannis ni kepunyaan orang Malaysia...bangga beb

AL Official said...

Terbaik app ini

alia farhan Said said...

Wah..tahniah cannis...dasyat yer..mcm2 ada dlm apps ni...nanri nkmdonlod and godek2 apa ada dlm cannis ni jap

Rawlins GLAM said...

Banyak ye fungsinya. Makin memudahkan semua dan yang best, space saving dalam handphone kan sebab takyah nak install banyak-banyaak apps

Zharif Azis said...

tahniah cannis di atas pelancarannya yang baru memasuki bulan kedua tetapi sudah mempunyai ratusan pengguna. satu apps yang bagus untuk menjana pendapatan sampingan

Mohamad Faris said...

App cannis ni mmg bagus sbb mcm2 ada. Terkejut juga bila cannis dh aim nk tersenarai di Nasdaq. Tahniah cannis. all the best.

Jia Shin Lee said...

Cannis is a great app with so many functions packed in one no wwonder the launch was packed with so many people.

Mrs Liez said...

Mmg cepat betul cannis dapat sambutan org ramai.. br 2 bulan diwar-warkan dah dapat hampir 100k pengguna.. app yang bagis sebab 7 in 1 dan yang paling best hanya di hujung jari

Nik Khazami Nik aziz said...

kejap je cannis ni ambil masa utk berjaya. tahniah.. bagus juga fungsinya yg dapt kumpulkan apps yang famous dan berguna utk pengguna

shalimar yusof said...

wow!...tahniah cannis ...moga membantu pengguna...amboi2..jumpa duyung tuu