Thursday, 15 August 2019

BBQ LAMB KL KEMENSAH: MAKAN DI DALAM SUNGAI DAN DI TEPIAN SUNGAI

BBQ LAMB KL KEMENSAH: MAKAN DI DALAM SUNGAI DAN DI TEPIAN SUNGAI

PENGALAMAN UNIK DAN SANTAI


Baru - baru ini AlongMurni (AM) berkesempatan untuk menjamu selera di BBQ Lamb KL Kemensah bersama anak-anak AM. Bukan main teruja anak-anak bila AM cakap ‘kita makan dalam air sungai tau, jadi jangan pakai kasut yea’. Nampak je Zoo Negara, si Adik dah mula bercakap ‘mana nie sungai mama?? Adik nampak Zoo je nie’.  Jenuh AM nak melayan karenah anak-anak sebelum sampai.


Ini merupakan pertama kali AM makan di dalam air sungai tau! Best sebab air sungai sejuk mengalir sambil boleh rendam kaki. Memang unik sangat tau!!


Tambah menarik bila ada buaian tergantung di jambatan. Cantik bila OOTD di sini. AM juga bersama-sama dengan rakan #TravelWithBuddies menjamu selera di sini.

AM dan #TravelWithBuddies memilih 4 jenis hidangan yang sedang promosi iaitu
  • Seafood Set
  • Fish Set
  • Meat Set
  • Bird Set


SEAFOOD SET

FISH SET

BIRD SET

MEAT SET

Setiap set ini mengandungi 4 nasi, dessert, salad, sup, buah-buahan dan air kordial boleh refill bila-bila masa. Antara semua set ini, AM dan anak-anak paling suka BIRD SET dan SEAFOOD SET. Anak-anak AM paling suka makan kambing dan Itik. Isinya yang lembut dan Fully Marinated tau. 

***NOTIS***

WAKTU OPERASI

 Isnin ~ Khamis.
12 pm ~ 10pm (pesanan terakhir 9 malam)

 Jumaat.
4 petang ~ 10 malam (pesanan terakhir 9 malam)

Sabtu, Ahad & Cuti Umum.
Sesi 12 pm ~ 2pm
Sesi 2 pm~4pm
Sesi 4 pm ~ 6pm
Sesi 6 pm ~ 8pm
Sesi 8 pm ~ 10pm

Sesi Makan Di Dalam Air dan Di Tepi Sungai Dibuka sepanjang hari.

Sebarang pertanyaan sila wasap di  60122114100

Kalau nak mencuba dan menjengah rasa kesedapan sendiri menu-menu di BBQ Lamb KL Kemensah

Lokasi Bbq Lamb Kemensah.

Sila lawati halaman FB BBQ Lamb KL Kemensah:


KATA ALONGMURNI


AM SANGAT MENYUKAI MENU-MENU YANG TERDAPAT 
DI BBQ LAMB KL KEMENSAH. 
SANGAT SEDAP DAN FULLY MARINATED.
 JANGAN LUPA MENCUBA MAKAN DI DALAM SUNGAI KERANA 
PUNYAI KEUNIKAN TERSENDIRI. 
JOM RAMAI-RAMAI BAWA AHLI KELUARGA DAN 
MENJAMU SELERA BERSAMA RAKAN-RAKAN. 
MEMANG BERBALOI DENGAN RASA DAN HARGA.


20 comments:

Tengkubutang said...

teringin nak makan dekat BBQ Lamb Kemensah ni.. taktau bila la dapat peluang pi sini.. haha

Mama aiman said...

Bila la dapt makan dekat sini..ramai blogger dah review pasal tmpat nie..msti menarik dan sedap makanan dkt sni..sambil makn sambil rendam kaki dlm sungai..aasyikknya..

adianiez AIDA said...

menarik!
tiap hari baca review tempat ni.
cuma lom berkesempatan naik KL dan mencuba, AM.
in shaa Allah, cuti skola, naik sana, nak menyinggah.
aida teringin nak pilih bird set dan meat set.
ok la tu kot 2 platter dan 8 nasi. ajak adik & famili dia.
bab air mengalir bwh meja tu :) ha ha ha ha ha...
surely anak aida dan anak buah takkan berselera nak makan tau.
lebih berselera nak main air gamak nyer nanti.

mek yunie said...

bestnya. ramai dah tengok blogger review tempat ni, tapi mek masih belum sempat berkunjung. insyaAllah one day boleh pegi kot.

ajumohit said...

pernah dah berkelah dan sewa di sini dengan keluarga dan adik beradik. memang best dan seronok sebab anak boleh mandi depan mata. kalau dapat bbq tu memang lagi bagus. nanti nak singgah dan cuba makan bbq lamb kemensah ni pula

Ezna said...

Kalau tengok tempatnya nampak berselera nak makan sebab tempatnya cantik pastu boleh pulak main main air. Ramai nampak blogger dah makan kat sini. Nanti nak ajak family makan kat sini juga la.

MaisarahSidi said...

satu pengalaman yang menarik ni makan dalam air. sambil tu boleh menikmati pemandangan sekeliling yang mennenangkan. makanan yang disediakan pun boleh tahan. sedap-sedap semuanya.. syokkk

www.maisarahsidi.com

iffah208 said...

Teringin nak makan dekat sini, dah lama dah tapi belum berkesempatan perginya.. Menh-menu yang dikongsikan memang mengliurkan.. Doakan 1 day dapat peegi yea

Farhana Jafri said...

wahhhh siap ada buaian dekat sungai, memang cantik nak bergambar kann! Dari dulu nak pergi tapi tak ada rezeki lagi. Bird set dia nampak mengancam sangat hihi

cindy said...

Harintu pun i baca review bbq place ni memang unique dapat natural view dan bbq!mesti calming dan sejuk best jer!

Lia Hasty said...

Lia teringin sangat nak makan kat sini. Harap sangat dapat peluang nak merasa menu kat sini. tengok gambat set pun dah menyelerakan.

CXopportunities said...

Seronoknya alongmurni makan di tepian air. Memang feel habis. Nyaman kawasan dia dan makanan pon best je untuk dinikmatikan? Nanti cx nak try lah dekat Kemensah ni

Nadia Johari said...

dah pernah makan dekat sini dua kli..mmg best..puas hati..makanan sedp..makan sambil rendam kaki syok habis

AyuArjuna BiGoshh said...

Memang seronok bila dapat bawa anak2 main air sungai dan makan sedap. Suka dengan pilihan makanan kat sini yang semuanya nampak menarik dan sedap

Bonda Chanteq said...

Makanan kt sini mmg sedap2 belaka...dh lama xdtg sana tuk makan lagi...mesti jgk nk pegi sekali lg...disamping boleh ank2 boleh mandi dlm kolam...

Wai Yee aka Rane said...

This BBQ Lamb is so viral la. I want to try it out one day too. Must be fun and enjoyable hehe

lane hemings said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Rawlins GLAM said...

Rawlins tak pernah lagi sampai kat sini. Teringin gak nak makan sambil melayan kaki dilalui air nan sejuk - mesti best kan. Next time ajak Rawlins sekali boleh?

Sunshine Kelly said...

Best tempat tu, makanan nampak sedap, pemandangan memang tip top. Nak celebrate birthday cousin kat sana.

Alia Farhan said...

Aduiii.. Sedapnya.. Lagi2 yg seafood n lamb tu.. Fav sangat along.. Nnt kalau pi ke KL.. Boleh ajak husband mkn tang ni