FELDA D’ SAJI TAWAR SERVIS PENGHANTARAN MAKANAN BERMULA 19 MAC 2020 - PENGEMBARAAN ALONG MURNI (AM)

Thursday, 19 March 2020

FELDA D’ SAJI TAWAR SERVIS PENGHANTARAN MAKANAN BERMULA 19 MAC 2020


FELDA D’ SAJI TAWAR SERVIS PENGHANTARAN MAKANAN 

BERMULA 19 MAC 2020

FOOD PANDA APPS, BUNGKUSIT DAN D'SAJI HOTLINE NUMBER



Kita telah mengetahui Kerajaan telah mengisytiharkan Perintah Kawalan Pergerakan yang bermula pada 18 hingga 31 Mac 2020. Perintah Kawalan Pergerakan yang berkuat kuasa selama 14 hari menyaksikan orang ramai akur dengan arahan yang dikeluarkan kerajaan itu dalam usaha menangani penularan COVID-19. Tidak terkecuali AlongMurni (AM) juga menyokong usaha yang diambil oleh kerajaan ini.

Perintah itu antara lain menetapkan larangan menyeluruh pergerakan dan perhimpunan ramai di seluruh negara dengan semua rumah ibadat dan premis perniagaan ditutup kecuali pasar raya, pasar awam, kedai runcit dan kedai serbaneka yang menjual barangan keperluan harian. Selain itu, perintah itu juga melibatkan penutupan semua premis kerajaan dan swasta kecuali yang terlibat dengan perkhidmatan penting negara.

Berikutan dengan itu, FELDA D’SAJI TURUT MENYEDIAKAN HIDANGAN SARAPAN PAGI, MAKAN TENGAH HARI DAN MAKAN MALAM UNTUK SEMUA PELANGGAN BERMULA HARI INI, MENERUSI KAUNTER ‘TAKE-AWAY' DAN D'SAJI DELIVERY.




Felda D'Saji menawarkan 3 Platform Tempahan D'Saji Delivery seperti berikut:

a) FOOD PANDA APPS
·         Jarak Tempahan 5-10KM dari pick-up point (D'Salai Anjung Felda, Jalan Semarak KL)
·         Download Aplikasi Food Panda
·         Delivery Fees berdasar Terma & Syarat Delivery Partner

Waktu Tempahan
Breakfast:
7.00 AM - 10.00 AM

Lunch:
11.00 AM - 3.00 PM

Dinner:
6.00 PM - 10.00 PM*


b) BUNGKUSIT APPS
·         Jarak Tempahan 15-20KM dari pick-up point (D'Salai Anjung Felda, Jalan Semarak KL)
·         Download Aplikasi Bungkusit
·         Delivery Fees berdasar Terma & Syarat Delivery Partner

Waktu Tempahan
Breakfast:
7.00 AM - 10.00 AM

Lunch:
11.00 AM - 3.00 PM

Dinner:
6.00 PM - 10.00 PM*


c) D'SAJI HOTLINE NUMBER
·         Jarak Tempahan 15-20KM dari pick-up point (D'Salai Anjung Felda, Jalan Semarak KL)
·         Whatsapp D’Saji Delivery HOTLINE: 019-6622525

Maklumat Tempahan

Nama   :
No tel   : 
Tarikh   :
Masa    :
Menu.   :

MENU SARAPAN PAGI

Set Nasi Lemak   RM4.00



Lontong                 RM6.00



Mee Hoon Sup     RM6.00



Mee Kari                RM6.00



Lempeng Kelapa  RM4.00



MENU MAKAN TENGAHARI
RM11.00 / Set


Set Itik Salai



Set Daging Salai


Set Ayam Bumbu



Set Sup Kambing



MENU MAKAN MALAM
RM11.00 / Set

Set Itik Salai



Set Daging Salai



Set Ayam Bumbu


Set Sup Kambing



Cas Penghantaran mengikut Jarak (KM):

0 KM - 5KM   = RM6
5.1   KM - 10KM = RM9
10.1 KM - 15KM = RM12
15.1 KM - 20KM = RM15

CAS PENGHANTARAN DIKENAKAN SEKALI SAHAJA BAGI SETIAP PENGHANTARAN.                                                                             


Jadi apalagi tak perlu risau untuk menjamu selera siap tersedia dengan menu-menu yang menarik terus dihantar ke depan pintu rumah yea.. Sambil buat kerja pejabat di rumah, boleh order je menu yang diingini melalui Aplikasi Servis Penghantaran makanan di Bungkusit, Food Panda dan Hotline DSaji.

#feldadsaji #dsaji #dsajidelivery #kauntertakeaway #fooddelivery #bungkusit #foodpanda



17 comments:

Aziyana said...

Memang cemuh dah masak. Hahaha teringin gak nak beli yg luar tapi takut jugak last2 masak jugak lah

Aimi said...

Menu yang agak menarik.. Kalau dah kebuntuan idea nak masak apa tu bolehlah ode sini

YatieOwner said...

Ya Allah, tahap nak bosan dah ni asyik makan makanan kat rumah. Kalau ada dekat Kota Kinabalu ni, dah pakai food panda :D

cc kak fas said...

Orang bujang elok lah tempah dari sini jika utk makan sorang dua kan... tak perlu masak n keluar beli brg.

Fadima Mooneira said...

Bagus btul service Felda D’Saji tawarkan nie. Thank you for sharing ya. Pls stay safe at home.

miedaJaz said...

Sedap2 nya nampak menu dia..harga pun amat berpatutan..boleh cuba nie kslau dak jemu makan masakan sendiri

Ruby said...

Wowww semuanya menyelerakan! Mesti sedap! Nanti nak order ngan mereka. Dah tak tahan masakan sendiri. Nak order! haha

FARAH said...

Menarik, plus harga dia pun berpatutan.

Nhazla Fikri said...

tak merasa la dapat belian cod macam ni. seronok jugakkan kalau orang lain masakkan dan hantar. bosan masak sendiri

Bella Jamal said...

Not bad ye menu dia. Lepas ni for sure sis akan order di Felda Dsaji. Harga pun ok standard la mcm restoren lain harganya.

RAIHANAH AHMAD said...

nampak ramai yang share. teringin juga nak cuba. insyaAllah thanks for sharing

Dikbee said...

Sedapnyaaa.. menu fav itik salai tu paling menggoda. lagipun sy memang tau D'saji punya menu sedap sebab pernah makan sebelum ni. Nanti nak order la

Hanny Abdullh said...

Teringin nak mengorder, tapi masalahnya jauh pulak jarak umah sis. Melepas le nak merasa. Hope semuanya kembali dalam keadaan normal so boleh le kesana pergi merasa

adianiez AIDA said...

bagus nyer.
rumah aida xde servis delivery gini.
dok kampung, kan :)
lama dah x pekena itik salai nismilan. sedap nyer!

Sunshine Kelly said...

Oh yumsss, i nak order Set Itik Salai and nasi lemak. Harga pun berpatutan.

Rim said...

saya sedang mencari makaan delivery ini. Nampaknya sedap. Saya akan cuba hari ini. Saya juga ingin mencari kontraktor yang masih bekerja untuk baiki water heater untuk masa ini. Kalay ada rekomendasi tolong beritahu!

Mimi said...

Sudah order beberapa kali dah masa PKP.. makanan semua sedap...